How to

捨てるなんてもったいない。余ったビールでできるビール漬け(ノンアルコール可能)

和食の技術チャンネル

普通の和食調理師

QRコード

スマホ版Yahoo! JAPANのフォローで最新情報をチェックしてみよう

捨てるなんてもったいない。余ったビールでできるビール漬け(ノンアルコール可能)

胡瓜 茄子 人参 大根
切って洗って拭いて漬け込み一晩おくだけ。

※胡瓜を丸のまま漬けてもできますが、3日ほど漬けていただかないと
 味がしみ込みません。早く食べたい場合は切って漬けることをお勧めします。

レシピ

●砂糖 35g
●塩  10g
●ビール(ノンアルコール可能) 70cc
●唐辛子 生姜

①胡瓜、人参、大根、茄子などの野菜で作ると美味しく仕上がります
 一晩で食べたい場合は半分に切るなどした後に良く洗い、
 水分をふき取ってください

②上のレシピの分量をすべて合わせて袋の中で良くもみ、空気を抜いてください。

③一晩たてば完成です。

※ノンアルコールでも上手く出来ますし、普通のあまったビールでも美味しく出来ます。
 ぜひ一度ご家庭でやられてみてください。簡単で美味しいです。

混ぜて袋に入れ空気を抜く。

Cucumber eggplant carrot radish
Cut, wash and wipe overnight

recipe

●35g sugar
● Salt 10g
●Beer (non-alcoholic available) 70 cc
● Chili ginger

① Make it delicious with vegetables such as cucumber, carrot, radish and eggplant
If you want to eat overnight, cut in half and wash well,
Please wipe off the water

② Combine all the amounts in the above recipe and mix well in a bag to remove the air.

③ It's done overnight.

* You can do it well with non-alcoholic drinks, and you can enjoy it with just plain warm beer.
Please try it at home. It's easy and delicious.

Mix and put in a bag to remove air.

…続きを読む